De tweede stage van de EWBL heeft plaatsgevonden in het Slowaakske Piestansky. In vergelijking met de eerste stage is de selectie dankzij blessures en verzoeken van de clubs op enkele plekken gewijzigd. Ilse Kuijt, Noor Driessen, Lisanne de Jonge, Laura Steggink en Yfke Hoek waren er de eerste stage ook al bij. Zij werden voor deze trip aangevuld met: Janine Guijt, Julia Jorritsma, Katoo Koenen, Evelien Lutje Schipholt, Zoë Slagter, Marieke van Schie en Janiek van Veen. Bondscoach Hakim Salem werd tijdens deze trip geassisteerd door Erik Raterink.

Tegenstanders in Slowakije waren Brno Basket uit Tsjechië en de thuisploeg Piestansky Cajky. Beide ploegen spelen met een aantal buitenlanders en hebben Europese ervaring. Naast de EWBL competitie komen beide teams ook uit in de CEWL( Central European Woman’s League).
Omdat de speelsters maar één keer per week gezamenlijk trainen is de opdracht van de coaching staf vooral het spel simpel houden: snel spelen in de aanval en hard verdedigen.

In beide wedstrijden resulteert het harde verdedigen nog teveel in persoonlijke fouten. Er worden nog teveel handen gebruikt, iets wat op dit niveau direct wordt afgefloten.
In de eerste wedstrijd schiet de tegenstander 23/29 vrije worpen, in wedstrijd twee 16/20. Amsterdam stelt hier slechts 3/7 en 4/9 tegenover. Vooral in wedstrijd twee was dit het grote verschil tussen beide teams aangezien de overige statistieken nagenoeg gelijk waren.
Vanuit de coaching staf zijn de volgende verbeterpunten voor de volgende stage aangegeven: “handelingssnelheid omhoog en discipline in de defense(communicatie, uitboxen, niet reachen)”.

De energie van beide games was hoog en goed, de speelsters bleven tot het eind knokken. Het tempo lag hoog wat natuurlijk goed is voor de ontwikkeling van de speelsters, daar is deelname aan de EWBL ook voor bedoeld. De vooral jonge speelsters beter maken en internationale ervaring laten opdoen.

In januari staat er nog één stage op het programma. In het Litouwse Vilnius zal worden aangetreden tegen thuisclub Kibirkstis Vilnius en Horizont uit Wit-Rusland.

Geef een reactie