Solar-systemen Grasshoppers heeft ook het laatste reguliere Vrouwen Basketball League duel weten te winnen. In Landsmeer was de ploeg van Rick Driessen te sterk voor Loon Lions. Loon Lions gaat door het verlies als derde de play-offs in.

Grasshoppers, waar Ilse Kuijt en Noor Driessen sterk startten, begon het eerste kwart sterk en kwam al snel op een 6-12 voorsprong. Mede dankzij Tanya Bröring, Kim Hartman en Nadine Boesaart weet de thuis ploeg bij te blijven tot 12-13. Sonja Kuijt en Deborah Vos zorgen er uiteindelijk voor dat Grasshoppers met een 12-18 voorsprong het eerste kwart weet af te sluiten.

In het tweede kwart waren er veel missers aan beide kanten. Lay-ups werden aan zowel Loon Lions als Grasshoppers kant regelmatig gemist en ook de schoten mistten scherpte. Toch weet de Katwijkse ploeg uit te lopen naar een 14-23 voorsprong. Loon Lions weet echter aan te haken dankzij een 7-0 run. Het tweede kwart eindigt uiteindelijk in 21-26 in het voordeel van de bezoekers.

Grasshoppers komt sterk uit de kleedkamer en loopt al gauw uit naar een riantere voorsprong. Ilse Kuijt heeft met negen punten een groot aandeel in deze voorsprong. Het kwart wordt uiteindelijk afgesloten met een 23-45 tussenstand.

Ook het vierde kwart was smullen voor de meegereisde Katwijkse supporters. Noor Driessen schreef geschiedenis door voor het eerst drie driepunters in een wedstrijd te scoren. Grasshoppers weet uiteindelijk 50% van de driepunters te scoren. De bezoekers weten de wedstrijd uiteindelijk met 41-69 te winnen.

Foto afkomstig van de Loon Lions website.

Geef een reactie