Solar-systemen Grasshoppers heeft in Barendrecht van Binnenland gewonnen en pakt daarmee het thuisvoordeel in de serie terug. In sporthal De Driesprong was de ploeg van Rick Driessen met 68-76 te sterk voor de thuisploeg. Grasshoppers komt hiermee op een 2-1 voorsprong in de best-of-five serie.

In het eerste kwart zijn beide teams aan elkaar gewaagd en wordt er over en weer gescoord, aan de kant van de bezoekers met name door Ilse Kuijt.
Aan het eind van het eerste kwart weet Grasshoppers dankzij zes punten van Deborah Vos een 15-20 voorsprong te nemen.
Het tweede kwart is aanvankelijk voor Grasshoppers, de voorsprong wordt al snel uitgebreid naar 15-24 en de bezoekers weten deze marge een groot deel van het kwart vast te houden. Binnenland vecht zich daarna echter terug en dankzij een aantal rake driepunters in korte tijd komen beide ploegen weer naast elkaar en gaan rusten bij een 36-36 stand.

Ook in de tweede helft gaat het gelijk op tot dat Grasshoppers mede dankzij een driepunter van Deborah Vos een gaatje van tien punten weet te slaan tegen het einde van het derde kwart. Scores van Eline Kasius weten de achterstand van Binnenland nog te verkleinen waardoor er 56-60 op het scorebord staat na 30 minuten spelen. In het vierde kwart komt Grasshoppers niet meer in gevaar en loopt het zelfs nog even uit naar een voorsprongvan 13 punten. Uiteindelijk wordt de eindstand bepaald op 68-76. Woensdag om 20:30 staat wedstrijd vier op het programma, wederom in Barendrecht.

Afbeelding van Peter den Heeten, klik hier voor de gehele fotoreportage.

Geef een reactie