Solar-systemen Grasshoppers kampioen van Nederland

Solar-systemen Grasshoppers heeft de leiding genomen in de finale van de play-offs. Na het verlies van afgelopen weekeind in eigen huis heeft de ploeg van Rick Driessen zich weten te herpakken op bezoek bij Loon Lions. In Landsmeer werd het 54-66.
Beide ploegen zijn in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Halverwege het eerste kwart weet Grasshoppers een klein beetje uit te lopen naar een 9-12 tussenstand. Loon Lions weet vervolgens de stand gelijk te trekken waarna Grasshoppers weer wat sterker in de wedstrijd komt. Het eerste kwart wordt afgesloten met een 16-22 tussenstand in het voordeel van de bezoekers.

Het tweede kwart gaat Grasshoppers verder waar ze in het eerste kwart geëindigd waren en weten al snel uit te lopen naar een 22-32 tussenstand. Loon Lions weet nog wel iets terug te doen waardoor beide ploegen met een 29-32 tussenstand de kleedkamers opzoeken.

Na rust staat het bij Loon Lions verdedigend beter dan voor rust en weet de thuisploeg aan de hand van Katie Bussey terug te komen in de wedstrijd. De ploeg van Thijs Volmer weet in deze fase van de wedstrijd op voorsprong te komen (43-41). Grasshoppers weet vervolgens terug in de wedstrijd te komen wat resulteerde in een 45-48 tussenstand aan het eind van kwart 3.

In het laatste kwart zakt Loon Lions weer wat in. De ploeg lijdt een aantal keer slordig balverlies en ook scorend gaat het niet lekker. Noor Driessen weet vervolgens te scoren voor Grasshoppers waarna er 3 puntloze minuten volgen. De puntloze tijd wordt door Fleur Kuijt afgesloten met een driepunter. Loon Lions heeft geen antwoord meer en krijgt de wedstrijd niet meer in handen. Grasshoppers loopt vervolgens uit naar een 54-66 eindstand.

Aanstaande zaterdag (11 mei) staat wedstrijd nummer 4 op het programma in Landsmeer. Bij winst is Solar-systemen Grasshoppers, net als vorig seizoen, kampioen van de Vrouwen Basketball League. Wint Loon Lions dan dwingen zij een vijfde en laatste wedstrijd af.

Foto afkomstig van de Loon Lions website.

Bekijk ook eens het fotoalbum van Jan van de Bilt.

Geef een reactie