Solar-systemen Grasshoppers is kampioen van Nederland. De ploeg van Rick Driessen wist het kampioenschap overtuigend binnen te slepen na een 30-64 overwinning op Loon Lions.

Bij Grasshoppers keerde Ilse Kuijt weer terug bij de selectie. Net als de voorgaande edities begonnen beide ploegen sterk. Verdedigend staat het bij beide ploegen goed en pas na anderhalve minuut weet Ingrid van der Plas de score te openen. Loon Lions antwoord hier sterk op met een driepunter van Katie Bussey. Door scores van Noor Driessen en Sonja Kuijt komen de bezoekers weer op voorsprong. Het eerste kwart eindigt uiteindelijk in een 7-11 tussenstand.

Ook in het tweede kwart wordt er aan beide kanten sterk verdedigd en wordt er weinig gescoord. Ingrid van der Plas, die haar laatste officiële wedstrijd speelt voor de club uit Katwijk, scoort opnieuw 4 punten. Grasshoppers weet een klein beetje uit te lopen, met een 15-21 tussenstand worden de kleedkamers opgezocht.

Na rust weet de ploeg uit Katwijk direct het gat te vergroten naar 15-29. Fieke Ligthart en Tanya Broring weten het verschil terug te brengen naar 8 punten. Na een time-out weet Grasshoppers de spanning uit de wedstrijd te halen. Ingrid van der Pas scoort twee driepunters. De bezoekers weten de voorsprong uit te breiden naar 16 punten en de wedstrijd lijkt na het derde kwart gespeeld.

Loon Lions weet in het vierde kwart de wedstrijd niet meer in handen te krijgen en het Geel-Zwarte volksfeest komt op gang op de tribune. De wedstrijd word afgesloten met een driepunter van Mia Hordijk en zo is Solar-systemen Grasshoppers voor de tweede keer op rij kampioen van Nederland.

Afbeelding van Geert Bekker

Geef een reactie