Solar-systemen Grasshoppers is er in geslaagd om ook dit seizoen de finale van de play-offs te bereiken. In wedstrijd 3 van een best of five serie was de Katwijkse formatie met 66-68 te sterk voor 4Consult/Binnenland. De regerend landskampioen neemt het in de finale op tegen Loon Lions, dat met 3-0 won van Dozy BV Den Helder.

Solar-systemen Grasshoppers opent de wedstrijd sterk met een 6-0 run mede dankzij driepunters van Ilse Kuijt. Vervolgens blijven de scores uit, open kansen worden gemist en beide ploegen komen moeilijk tot scoren. De bezoekers weten uiteindelijk met een voorsprong van 11-13 het eerste kwart af te sluiten.

Aan het begin van het tweede kwart weet Binnenland het voordeel aan de hand te spelen. Maxime Essenstam en Eline Kasius zijn deze periode belangrijk voor de thuisploeg uit Barendrecht. Deborah Vos zorgt er echter met 10 punten op rij voor dat Grasshoppers toch de voorsprong weet te pakken. Beide ploegen zoeken de kleedkamers bij een 31-34 ruststand op.

In het derde kwart weet de Barendrechtse ploeg weer de voorsprong te nemen. Beide nummers 7(Myrthe den Heeten en Ilse Kuijt) weten elk twee driepunters op te tekenen. Dankzij 2 vrije worpen van Mia Hordijk is het toch Grasshoppers dat met een minimale voorsprong het derde kwart weet af te sluiten: 47-48

Het publiek in Barendrecht maakt zich op voor een spannend slot van de wedstrijd. Halverwege het vierde kwart weet Binnenland weer een kleine voorsprong te nemen. Ilse Kuijt neemt haar team vervolgens op sleeptouw en scoort een aantal belangrijke punten. Gabrielle van den Bosch zorg, met nog 45 seconden te spelen, voor 64-64. Het moment dat het publiek achter hun ploegen gaan staan. Deborah Vos zorgt met haar driepunter voor de voorsprong voor de bezoekers uit Katwijk. Eline Kasius weet de stand nog wel op 66-67 te zetten maar het is niet genoeg voor de overwinning.

Solar-systemen Grasshoppers bereikt dus de finale, waar ze Loon Lions tegen komen. Het eerste duel is op 1 mei in Katwijk.

Afbeelding van Peter den Heeten, klik hier voor het volledige album.

Geef een reactie