Met het oog op …

De finale

De best of 5 serie voor het landskampioenschap start pas op 1 mei in Katwijk. Beide teams hebben dus nog ruim de tijd gehad om zich op elkaar voor te bereiden en te herstellen. In onze ogen is dat toch wel apart. Het hoort toch bij play-offs dat de wedstrijden elkaar snel opvolgen?

Als de meest recente wedstrijd tussen beide teams een voorbode is op de finale serie dan wordt het een makkelijke serie voor Katwijk. Die laatste wedstrijd wonnen zij in Landsmeer namelijk met 28 punten. Dat zal natuurlijk niet het geval zijn.

In Katwijk staat een ploeg die kampioen behoort te worden. Tijdens het seizoen verloren ze slechts 1x en dat was met minimaal verschil van de Lions.  Daarna werd met 10 gewonnen en dus een keer met 28. Bij Grasshoppers zullen Rosalie Aandewiel en Evelien Lutje Schipholt niet meedoen. Zelf gaf ze, in een interview op TV, aan mogelijk in de finale weer te spelen. Dat lijkt echter niet te gaan lukken.

In Landsmeer lijkt een geoliede machine te zijn ontstaan. Precies op het juist moment staat er een team dat voor elkaar door het vuur gaat en dat zowel aanvallend en verdedigend gedisciplineerd werkt. In aanvallend opzicht is het wel veel van hetzelfde. Dit doen de Lions echter wel goed, het gaat niet om de kwantiteit van aanvallen maar om de kwaliteit. Een pick en roll offense met Bröring is vaak al snel effectief gezien de bakken ervaring die Bröring meeneemt. Wat zal Lions doen tegen de switching defense van Grasshoppers? Of verrast Grasshoppers met een andere defense ?

Het wordt een lastig te voorspellen serie. Wij denken dat het zeker geen walk-over gaat worden, maar dat game 1 met een redelijk ruime overwinning naar Grasshoppers gaat. Daarna gaat het schaken echt beginnen en komen de close games, denken wij.

Beide clubs zullen mogelijk streams verzorgen, maar eigenlijk verdient deze series elke wedstrijd een uitverkochte sporthal. Dus ga vooral naar Katwijk (of later Landsmeer) toe!

 

*******

Met het oog op… rubriek met: waarheden, roddels, voorspellingen, uiteenzettingen, verslagen, ideeën en nog veel meer!

*******

Geef een reactie