Met het oog op …

De halve finale van de play-offs

De tweede halve finale is die tussen Dozy BV Den Helder en bekerwinnaar Loon Lions dit kan wel eens een hele mooie serie gaan worden. Den Helder is al weken in vorm en kwam van een grote achterstand terug mo zich als tweede te plaatsen in de play-offs. Het team van Vincenzetto lijkt de sfeer er goed in te hebben zitten, zelfs tijdens het buikspierkwartier (core-stability) wordt uitgebreid met elkaar gelachen. Dat heeft het team in de afgelopen weken in ieder geval goed gedaan. In Landsmeer konden ze na een paar mindere games ook weer lachen. De beker werd, voor de zesde keer in hun geschiedenis, gewonnen.

Den Helder plaatste zich dus na een goede reeks als tweede en heeft het thuisvoordeel. Dat is in Den Helder ook echt een voordeel, gezien de groep fanatieke supporters. Daarnaast leggen de dames in Den Helder altijd net wat meer zweetdruppels op Court M dan in de uitwedstrijden. De toevoeging van Sarah Curran was een gouden greep van het Helderse management. Ze scoort gemiddeld 17,25 punten en ook reboundend heeft ze vaak dubbele cijfers (helaas ontbreken ook hier de volledige stats). De misschien wat minder vaak opvallende maar altijd aanjagende Janiek van Veen is ook een niet te missen schakel in team Dozy. In Den Helder doen ze al jaren hetzelfde en proberen ze dat steeds een stukje beter te doen, dit jaar lijkt dit weer eens effect te hebben. Gaat dit ook lukken tegen de Lions?

Die Lions staan onder leiding van Thijs Volmer. Volmer is al jaren coach bij het CTO en heeft diverse rollen gehad bij de NT-teams in de zomer. Net als vele andere coaches is Volmer goed op de hoogte van het basketball in Den Helder en zal met een Landsmeers masterplan komen. Hoe gaan de in Landsmeer de pick en rolls van Den Helder verdedigen? Hoe gaan ze Curran uitschakelen? Twee vragen die het masterplan zeker zullen beantwoorden. Uiteraard kunnen ze ook van hun eigen kwaliteiten uitgaan. Toppers als Bröring en Ligthart zijn altijd goed. Bussey is scorend soms onnavolgbaar, maar ook aan de kant van Landsmeer willen we de aandacht vestigen op een hardwerkende speelster: Kim Hartman. Al vele jaren in het shirt van de Lions en altijd goed in de belangrijke wedstrijden. De snelheid, slimheid en felheid van Hartman in de bekerfinale was weer als vanouds en dus lijkt zij op tijd in vorm voor deze serie.

De laatste wedstrijd tussen beide teams werd met 79-63 gewonnen door Den Helder. Dat verlies van de Lions was eigenlijk best bizar, ze misten zelf gewoon teveel kansen. Den Helder werkte daarnaast erg efficiënt af en dat bracht hun de winst. Reboundend waren de ploegen net als in het aantal turn-overs in evenwicht.

Ook hier hopen we natuurlijk op 5 mooie wedstrijden, de eerste wedstrijd in Den Helder zal een belangrijke worden voor de thuisploeg. Wij verwachten een messcherp Lions die daar meteen de eerste wedstrijd gaat stelen: 68-69.

 

*******

Met het oog op… rubriek met: waarheden, roddels, voorspellingen, uiteenzettingen, verslagen, ideeën en nog veel meer!

*******

Geef een reactie