Met het oog op …

De halve finale van de play-offs

De komende weken staan in het teken van de play-offs in de dames eredivisie. Solar Systemen Grasshoppers gaat als de grote favoriet die play-offs in. In Katwijk staat een team met heel veel verschillende aanvallende wapens. Grasshoppers neemt het in de halve finale op tegen het geplaagde 4Consult/Binnenland. Het Barendrechtse team onder leiding van Joost van Rangelrooy speelde de laatste weken niet goed en heeft zichzelf in de vierde positie geplaatst.

De Katwijkse selectie heeft met Ilse Kuijt hun topscoorster in hun midden. De statisteken werden dit jaar niet altijd even volledig aangeleverd, maar een 13,6 punten per wedstrijd lijkt wel een goed aantal te zijn. Zij is de enige die, volgens die stats, in de dubbele cijfers scoort. Echter zijn er maar liefst zes andere speelsters die rond de 8 punten gemiddeld per wedstrijd scoren. Daarmee is de Katwijkse toon gezet en blijkt ook het teambasketball dat in Katwijk gespeeld wordt. Katwijk heeft de meest productieve aanval, qua punten, in de reguliere competitie. Daarnaast kregen de Katwijkse dames ook het minste aantal punten tegen. Dit kan zomaar eens liggen aan de switching defense die het team van Driesen regelmatig speelt. Teams vinden dit maar al te lastig te bespelen. Het misschien wel meest belangrijke wapen is de, vooral aanvallende, rebound. Ook daarin een teamprestatie met diverse speelsters die meerdere aanvallende rebounds per wedstrijd pakken.

Heeft Binnenland dan überhaupt een kans? Het gemis van toppers Zera Butter (16,9 punten per game) en Gabrielle van den Bosch (9,79 punten per game) is natuurlijk erg groot. Daar staat wel een opvallend goed inside scorend duo tegenover: Maxime Essenstam (10,88 PPG) en Eline Kasius (13 PPG). Dat lijkt wat pover, maar ook Myrthe den Heeten begint scorend door te komen. Het lijkt erop dat, wil Binnenland een kans maken, ze het vooral verdedigend, en dus reboundend, zullen moeten gaan proberen te winnen. Daar lijkt eigenlijk juist ook knelpunt van de Barendrechtse formatie te liggen, want de tegenstander pakt gemiddeld altijd meer aanvallende rebounds dan zijzelf (aldus de stats). De Barendrechtse dames krijgen zijn dus de grote underdoug in deze serie.

Als laatste kijken we even terug naar de laatste competitiewedstrijd tussen beide teams. Binnenland verloor ruim met 82-68, maar tijdens die wedstrijd speelde Binnenland lang mee. De Katwijkse super rebounders pakten maar liefst 12(!) aanvallende rebounds meer dan de Barendrechtsen. Dat was meteen de verklaring van het grote verschil aan schoten en uiteindelijk ook in het aantal punten.

We gaan er vanuit dat Katwijk deze serie gaat winnen, we hopen wel op een langere serie dan een serie van 3 games. Laten we eens een voorspelling doen voor game 1: 76-63 voor Katiwjk.

De tweede halve finale is die tussen Dozy BV Den Helder en bekerwinnaar Loon Lions daarover in een volgend stukje meer….

*******

Met het oog op… rubriek met: waarheden, roddels, voorspellingen, uiteenzettingen, verslagen, ideeën en nog veel meer!

*******

Geef een reactie