135 Met het oog op …

De (vele) mogelijke competitiestanden…

Wat een bijzonder verloop van de Vrouwen Basketball League. Leek het een aantal weken geleden nog Den Helder de play-offs te gaan missen, nu lijkt het haast onmogelijk voor bekerfinalist Bemmel.

De stand tot nu toe:
Vrouwen Basketball League

 

Solar Systemen Grasshoppers is al een paar weken zeker van hun eerste plek. Loon Lions leek af te stevenen op plaats 2, maar om die plaats veilig te stellen zal het komend weekend moeten winnen van Grasshoppers.

Dozy BV Den Helder speelt namelijk in Tubbergen en met de huidige vorm van de Helderse ploeg mogen we verwachten dat Den Helder daar wint. Als Den Helder wint en de Lions winnen zelf niet dan is het onderling resultaat in het voordeel van Den Helder.

Voor 4Consult/Binnenland lijkt alleen plaats vier haalbaar, er vanuit gaande dat Den Helder wint, kan de ploeg van Van Rangelrooy maximaal op gelijke hoogte komen/blijven met Den Helder en eventueel Loon Lions (als zij niet winnen van Grasshoppers). In het geval Binnenland gelijk komt/blijft met Den Helder en eventueel de Lions dan in het onderling resultaat zo dat Binnenland vierde wordt.

Mocht Den Helder verliezen in Tubbergen dan kan Binnenland nog derde (bij winst op Bemmel), vierde (verlies met maximaal 18 punten van Bemmel) of vijfde (verlies van Bemmel met meer dan 18 punten)  worden

Lekdetec.nl/Bemmel heeft het moeilijkste “verhaal”. Zij moeten winnen van Binnenland in Barendrecht en dan ook nog eens heel ruim.

Er is eigenlijk maar 1 optie voor Bemmel: Den Helder moet verliezen in Tubbergen. Als Den Helder wint in Tubbergen dan kan Bemmel, bij wint op Binnenland, op gelijke hoogte komen met Binnenland. Echter is het onderlinge resultaat dan met 2-1 in het voordeel van Binnenland. Daardoor eindigt Binnenland op plaats vier.

Als Den Helder verliest en Bemmel wint dan komen er drie ploegen op plaats drie te staan: Den Helder, Binnenland en Bemmel.

Alle drie de ploegen hebben dan 2 gewonnen en 1 verloren in de onderlinge resultaten en dus gaat het om het doelsaldo van de drie ploegen. Den Helder speelt niet meer in die onderlinge strijd en eindigt op exact 0 punten verschil doelsaldo. Binnenland heeft een +19 en Bemmel een -19 in die onderlinge strijd.

Als Bemmel met minder dan 19 wint dan ligt Bemmel er uit.

Als Bemmel met meer dan 19 wint dan ligt Binnenland er uit.

Wint Bemmel exact met 19 punten dan gaat om de ratio tussen voor gescoord en tegen. Dat is bij Den Helder 1 en voor Bemmel en Binnenland onmogelijk om voor nu te berekenen.

 

Het meest logische scenario lijkt de volgende play-off stand de veroorzaken

Solar Systemen Grasshoppers (winst/verlies maakt voor hen niet uit)

Dozy BV Den Helder (gaan winnen van JJ)

Loon Lions (verliezen van GH, bij winst wel 2de)

4Consult/Binnenland (winst op Bemmel, of maximaal verlies van 18 punten)

 

Volgende week dus topwedstrijden in de dames eredivisie, nog 1 kritische kanttekening: waarom spelen de teams niet allemaal tegelijk?

 

*******

Met het oog op… rubriek met: waarheden, roddels, voorspellingen, uiteenzettingen, verslagen, ideeën en nog veel meer!

*******

Geef een reactie