Loon Lions heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In het Indoorcentrum Landsmeer was de ploeg van Thijs Volmer met 74-43 te sterk voor Vrouwen Basketball League-debutant Keijser Capital Martini Sparks.

In speelronde 1, twee weken geleden, wist Keijser Capital Martini Sparks het Binnenland nog knap lastig te maken. De Super Cup winnaar wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen.

Ook in Landsmeer begint de ploeg uit Haren goed aan het duel. De ploeg van Joyce Siderius-Bolman wist in het eerste kwart lang in het spoor te blijven van Loon Lions. Dat Loon Lions het eerste kwart af wist te sluiten met een 21-15 voorsprong is vooral te danken aan de sterk spelende Benthe Versteeg.

In het tweede kwart waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Ondanks dat het niet goed was aan de Landsmeerse kant worden de kleedkamers opgezocht met een 34-27 voorsprong in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust kwam Loon Lions beter in de wedstrijd. Met name de Amerikaanse Katie Bussey, welke dit seizoen terugkeerde op het oude nest, kwam steeds beter in de wedstrijd. Mede dankzij drie driepunters van de Amerikaanse liep de ploeg uit Landsmeer uit naar een 51-33 voorsprong aan het eind van het derde kwart.

Keijser Capital Martini Sparks weet ook in het vierde kwart de wedstrijd niet in handen te krijgen. Mede dankzij twee driepunters achter elkaar van wederom Katie Bussey is de wedstrijd wel gespeeld. Voor coach Volmer is dat het moment om jeugdspeelster Josefien Cornelissen in het veld te brengen, tot groot genoegen vande Loon Lions fans. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 74-43 winst voor de ploeg uit Landsmeer.

Volgende week gaat Loon Lions op bezoek bij Jolly Jumpers. Keijser Capital Martini Sparks speelt aankomend weekeind niet, de wedstrijd tegen Solar-systemen Grasshoppers is verplaatst naar 22 december. De eerst volgende wedstrijd voor Keijser Capital Martini Sparks is tegen Jolly Jumpers op 28 oktober.

Foto afkomstig van Flickr-account Loon Lions, bekijk het hele foto album hier.

Bekijk ook de beelden van Loon Lions TV.

Geef een reactie