Loon Lions heeft zich goed herpakt van de ruime nederlaag in wedstrijd 1. In Katwijk werd met 51 – 62 gewonnen van Solar-systemen Grasshoppers. Daarmee is de stand in de Vrouwen Basketball League finale weer 1-1.

Beide teams komen moeizaam tot scoren. Halverwege het eerste kwart komt Grasshoppers op een 6-4 voorprong maar daarna is het Loon Lions dat sterk terugkomt. Mede dankzij een 0-8 run sluiten de bezoekers het eerste kwart af met een 7-13 voorsprong. In het tweede kwart loop Loon Lions via 17-24, mee dankzij twee driepunters van Tessel van Dongen, uit naar een 17-32 voorsprong. Mia Hordijk zorgt er met vijf punten in de slotfase voor dat de schade beperkt blijft voor de thuisploeg en met een 22-32 stand worden de kleedkamers opgezocht.

Ook in het derde kwart komen beide teams moeilijk tot scoren en blijft de marge rond de tien punten. In het vierde kwart weet Grasshoppers dichterbij te komen. Loon Lions lijdt veel balverlies en Grasshoppers komt terug tot 49-52 met nog ruim twee minuten op de klok.
Een score van Tanya Bröring en een score plus bonus vrije worp van Katie Bussey zorgen echter voor 49-57 voorsprong voor de bezoekers.
Vanaf de vrije-worplijn beslist Loon Liosn vervolgens de wedstrijd en wordt de eindstand bepaald op 51-62.
Dinsdagavond staat in Landsmeer wedstrijd 3 op het programma.

Afbeelding afkomstig van Loon Lions, klik hier voor het hele album.
Fotoalbum van Grasshoppers kant, gemaakt door Jan van de Bilt.

Geef een reactie