Loon Lions heeft voor de zesde keer in hun historie de nationale beker gewonnen. In Bemmel werd na een spannende finale met 59-65 gewonnen van thuisploeg Lekdetec.nl Batouwe.

De thuisploeg Batouwe begint de wedstrijd het best en komt na vier minuten spelen op een 9-4 voorsprong. Een driepunter van Roos Hof luidt echter een 0-12 run van Loon Lions in wat daardoor het eerste kwart afsluit met een 9-16 voorsprong. Na twee minuten in het tweede kwart komt Loon Lions op een 10-20 voorsprong waarna de thuisclub aan een comeback begint en de achterstand tot 25-26 weet te verkleinen halverwege de wedstrijd.
In het derde kwart is het opnieuw Loon Lions dat een gaatje lijkt te slaan, Roos Hof zorgt met zeven punten op rij voor een 28-37 voorsprong. Cornelia Fondren schiet haar ploeg echter weer terug naar 37-37. Batouwe komt nog tweemaal op een voorsprong van één punt maar moet toch toezien dat Loon Lions met een 42-47 voorsprong het laatste kwart ingaat.
In dit laatste kwart opent Kim Hartman de score maar weet de thuisploeg onder leiding van Richelle van de Keijl en wederom Cornelia Fondren bij 52-53 weer aansluiting te vinden.
Katie Bussey knalt er vervolgens een driepunter in waarna Kim Hartman, Nadine Boesaart en Tanya Bröring vanaf de vrije-worplijn voor een 52-61 voorsprong zorgen. De thuisploeg weet deze achterstand niet meer goed te maken waardoor Loon Lions zich de bekerwinnaar van 2019 mag noemen.
Voor Lekdetec.nl Batouwe zit het seizoen erop, Loon Lions mag zich nu gaan opmaken voor de play-off halve finale tegen Dozy BV Den Helder.

Afbeelding afkomstig van de website van Loon Lions.

Geef een reactie