Loon Lions heeft ook de tweede wedstrijd in Den Helder gewonnen. Dit keer was de ploeg van Thijs Volmer met 56-63 te sterk voor Dozy BV Den Helder. Door deze overwinning is Loon Lions nog maar één overwinning verwijderd van de finale in de Vrouwen Basketball League.

In een meer spannende dan kwalitatief goede wedstrijd ontlopen beide teams elkaar niet veel. De thuisploeg sluit het eerste kwart af met een 19-13 voorsprong. In het tweede kwart komt Loon Lions dankzij een driepunter van Nadine Boesaart en een vrije worp van Katie Bussey bij 21-21 weer op gelijke hoogte en weet het  daarna zelfs op een 23-26 voorsprong te komen. Toch is het de thuisploeg dat met een voorsprong gaat rusten, na het tweede kwart staat er 35-32 op het scorebord.
Ook in het derde kwart blijven beide teams in evenwicht, Loon Lions lijdt veel balverlies maar de thuisploeg weet hier niet optimaal van te profiteren. Toch leidt Den Helder na het derde kwart nog met 49-46. Een driepunter en rake vrije worpen van Katie Bussey zorgen in het begin van het vierde kwart voor een 49-51 voorsprong voor de bezoekers die niet meer uit handen werd gegeven.
Loon Lions wint uiteindelijk met 56-63 en kan zich zondag in eigen huis plaatsen voor de finale.

Afbeelding afkosmtig van Loon Lions, klik hier voor de gehele fotoreportage.

Geef een reactie