Loon Lions heeft de finale van de play-offs gehaald. De ploeg uit Landsmeer was ook het derde duel te sterk voor Dozy BV Den Helder. In Landsmeer werd het 84-72 in het voordeel van de thuisploeg. Het is de 12e keer sinds 2000 dat Loon Lions zich plaatst voor de finale.

Het eerste kwart gaat, net als de eerste twee duels, gelijk op. Beide ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd in het eerste kwart. Dankzij een 7-0 run van de Landsmeerse ploeg weet Loon Lions toch met een voorsprong van 25-18 het eerste kwart af te sluiten.

De bezoekers uit Den Helder weten echter terug in de wedstrijd te komen en weten al gauw de aansluiting te vinden. Ondanks het sterke tweede kwart gaat Loon Lions met een kleine voorsprong de kleedkamers in. Het tweede kwart eindigt in een 38-36 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

Den Helder komt na rust sterk uit de kleedkamer en komt al snel op een 38-42 voorsprong. Tanya Bröring zorgt er echter voor aansluiting. Daarna is het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Katie Bussey zorgt met een driepunter voor een 58-56 aan het eind van het derde kwart.

Het vierde en laatste kwart is vervolgens een spannende. Met scores en Tessel van Dongen en Benthe Versteeg krijgt de thuisploeg een beetje adem. Sarah Curran antwoordde maar wederom Tanya Bröring blijkt belangrijk voor haar ploeg en zet een 74-68 stand op het bord. De thuisploeg weet uiteindelijk uit te lopen naar een 84-72 eindstand en plaatst zich zo voor de finale van de play-offs.

Foto afkomstig van de Loon Lions website, bekijk hier het wedstrijdalbum.

Geef een reactie