Loon Lions heeft zich woensdagavond als eerste geplaatst voor de bekerfinale op 30 maart. In Barendrecht was de ploeg van Thijs Volmer met 70-72 net te sterk voor 4Consult/Binnenland.

Net als in de eerdere ontmoetingen dit seizoen zijn beide teams in het eerste helft aan elkaar gewaagd. Nadat het eerste kwart met een 18-16 voorsprong wordt afgesloten lijkt de thuisploeg aan het begin van het tweede kwart een gaatje te slaan. Twee driepunters op rij van Lisa van den Adel zorgen voor een 27-21 voorsprong voor Binnenland. Loon Lions komt echter snel terug tot 32-30 aan het eind van het tweede kwart, maar dankzij zes punten op rij van Maxime Essenstam gaat Binnenland met een 38-30 voorsprong de rust in.
In de tweede helft blijft die voorsprong aanvankelijk tussen de vijf en tien punten zweven totdat Myrthe den Heeten met twee driepunters de stand naar 59-44 schiet. Hierna weet Loon Lions met een 0-7 run de achterstand nog wel te verkleinen en wordt er met een 59-51 stand aan het laatste kwart begonnen. In een spannend vierde kwart komt Loon Lions puntje voor puntje dichterbij. Halverwege het kwart schiet Kim Hartman met een driepunter beide ploegen weer op gelijke hoogte, 65-65. Met anderhalve minuut op de klok krijgt Inez van Hulzen bij een 69-69 stand twee vrije worpen waarvan zij er één weet te benutten. In de aanval daarop is het wederom Kim Hartman die met een driepunter haar team naar een 70-72 voorsprong schiet. Binnenland krijgt in de laatste seconden via Maxime Essenstam nog één poging om een verlenging af te dwingen maar zij ziet haar poging net misgaan. Loon Lions plaatst zich hierdoor als eerste voor de bekerfinale op 30 maart. Zaterdag gaan Lekdetec.nl Batouwe en Solar-systemen Grasshoppers in Bemmel bepalen wie de tweede finalist wordt.

Afbeelding van Peter den Heeten, klik hier voor alle foto’s van de wedstrijd.

Geef een reactie