Lekdetec.nl Batouwe heeft zich als tweede geplaatst voor de bekerfinale. In een spannende halve finale werd in eigen huis Solar-systemen Grasshoppers met 69-68 verslagen. Op zaterdag 30 maart zal Batouwe het in de finale, die het zelf organiseert, opnemen tegen Loon Lions.

Vanaf het begin zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Waar bij Grasshoppers de scores goed verdeeld zijn is het voor de thuisploeg voornamelijk Cornelia Fondren die haar team met 12 punten in de race houdt. Aan het eind van het eerste kwart weet Grasshoppers met een 0-8 run een gaatje te slaan en sluit het kwart af met een 18-25 voorsprong. In het tweede kwart weten de bezoekers deze marge even vast te houden maar vanaf de derde minuut komt Batouwe puntje voor puntje dichterbij, halverwege het kwart is de Katwijkse voorsprong geslonken tot één punt, 31-32. Toch weet de ploeg van Rick Driessen voor de rust weer een klein gaatje te slaan, met een 35-40 stand wordt de eerste helft afgesloten.
In het derde kwart weten de bezoekers deze voorsprong weer even uit te breiden naar negen punten, maar de thuisploeg blijft knokken en verkleint de achterstand tot 53-57 na dertig minuten spelen. In een zeer spannend vierde kwart start Batouwe met een 9-2 run en pakt daarme voor het eerst sinds het begin van het eerste kwart weer de leiding in de wedstrijd. Met drie minuten te spelen zorgen vijf punten op rij van Ilse Kuijt weer voor een kleine voorsprong voor de bezoekers. Cornelia Fondren en Lisanne de Jonge schieten vervolgens hun ploeg naar een 69-66 voorsprong met een halve minuut te spelen. Twee rake vrije worpen van Fleur Kuijt zorgen voor aansluiting, 69-68. Na twee gemiste vrije worpen van de thuisploeg krijgt Ingrid van der Plas in de laatste seconden een kans om haar ploeg naar de finale te schieten, maar zij ziet haar poging van de ring af rollen waardoor Batouwe zich plaatst voor de bekerfinale.

 

Geef een reactie