Een ieder die het vrouwen basketball al wat langer volgt kent haar wel: Sonja Kuijt.
De guard/forward van Solar-systemen Grasshoppers en de Orange Angels moet de start seizoen vanwege een blessure missen. Vrouwen-Basketball.nl zocht Sonja op in Katwijk en sprak met haar over o.a. het mislopen van het kampioenschap en haar blessure.

Jullie hebben de afgelopen 2 seizoenen de finale van de playoffs verloren. Hoe kijk je terug op vorig seizoen en hoe schat je dit seizoen jullie kansen in?

In 2016 had niemand verwacht dat we zover zouden komen, laat staan kampioen worden dus de finale halen is dan wel een knappe prestatie. Toch is het zuur dat Sharon in de laatste halve finale wedstrijd geblesseerd raakt omdat ik denk dat we met haar wel gewonnen hadden. En dat zelfde geldt ook een beetje voor afgelopen finale met het uitvallen van Ingrid vlak voor wedstrijd 6.
Ondanks de vele blessures gaan we dit seizoen wel voor het kampioenschap.

Ja jullie hebben veel blessures op dit moment, wanneer is iedereen weer fit?

Sharon mist waarschijnlijk het hele seizoen. Ingrid traint alweer voorzichtig maar weet nog niet zeker wanneer zij weer kan spelen. Ilse heeft last van een botkneuzing in haar knie maar kan binnenkort weer spelen. Ik heb last van een ontstoken bekkenrand en het is moeilijk te zeggen wanneer ik weer fit ben.

Het 3×3 basketball is populairder dan ooit te voren, wat vind je van deze ontwikkeling? En wat kunnen we van jou verwachtten op dit gebied?

Ja heel vet dat het een Olympische sport geworden is! Ik was afgelopen zomer ook geselecteerd voor het WK en EK maar was helaas niet fit genoeg om mee te doen. Ik hoop er komende grote toernooien wel allemaal bij te zijn natuurlijk.

Je komt uit een echte basketball familie, wat vind je er van om met en tegen je zussen te spelen?

Ik vind het leuk, allebei. Het is heel leuk om samen met mijn zusjes te spelen, successen en leuke ervaringen samen delen. Ook vind ik het wel leuk om tegen Karin te spelen, je kent elkaars zwakke plekken, dat geeft toch wat extra’s.

Je zus Karin is dit seizoen vertrokken naar het buitenland, heb jij ook de ambitie om naar het buitenland te gaan?

Ik ben nu nog bezig met een studie die volgend jaar klaar is. Vanwege mijn blessure is het nu moeilijk om me in de kijker te spelen, maar als ik de kans krijg lijkt me dat wel leuk ja.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen? En van welke ander team verwacht je veel dit seizoen?

Er zijn een stuk of 5 a 6 goede teams dit seizoen, iedereen kan van iedereen winnen.
Wel leuk dat de teams dit seizoen meer aan elkaar gewaagd zijn dan in voorgaande seizoenen.

Wat vind je ervan dat een website als Vrouwen-Basketball.nl is gestart vanaf dit seizoen?

Ja leuk! Goed initiatief, wat mij betreft kan er niet genoeg aandacht voor vrouwen basketball zijn.

Zijn er dingen je wilt meegeven aan de jeugd?

Als je iets heel graag wilt en keihard voor werkt komt het wel goed.

Geef een reactie