Ze begon in het seizoen 2006-2007 bij Yellow Bike in Den Helder haar carrière op het hoogste basketbal niveau en sindsdien is zij niet meer weg te denken bij het vrouwen basketbal in Nederland. In Nederland is ze haar Den Helder trouw gebleven, wel heeft zij een uitstap gemaakt naar Israël, Spanje en Slovenië. Daarnaast is zij jarenlang actief geweest voor de Orange Angels.

In Nederland was de 177 cm lange guard tot nu toe in totaal goed voor 2458 punten in tien seizoenen Vrouwen Basketball League en heeft tot nu toe 100 punten mogen laten optekenen dit seizoen voor DOZY Den Helder. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Maaike Klein.

De zomerstop is weer voorbij en het seizoen is begonnen. Dit jaar heb je niet met het nationale team mee gedaan, hoe heb je deze zomer ingevuld?

Afgelopen zomer was het inderdaad voor het eerst een beetje anders dan “normaal”. Ik heb een vakantie kunnen plannen wanneer ik dat wilde (dat was al gek), dit werd een paar dagen Barcelona en een week Menorca. Verder heb ik veel gewerkt in Naturelle en was ik nog 1 week coach op het Mike Nahar Summercamp. Daarna begon pre-season alweer dus het is om gevlogen!

Het seizoen is dus weer begonnen, wat zijn je verwachtingen van komend seizoen?

Die zijn toch best hoog, alleen schrok ik wel toen onze goede Amerikaanse opeens terug naar huis moest gaan. We houden goed stand zonder haar maar in de breedte is het wel relaxter wanneer we versterking zouden krijgen, en die is inmiddels onderweg. Dus ben benieuwd hoe ver we het met elkaar gaan schoppen!

Van welke andere clubs in de Vrouwen Basketball League heb je hoge verwachttingen?

Oei lastig, ik vind dat we dit jaar allemaal heel dicht bij elkaar zitten. Maar als ik nu wat moet zeggen dan zeg ik Bemmel. Van te voren had ik niet gedacht dat ze boven aan het rijtje zouden meedoen en ze doen het toch maar. Met een goede coach en nieuwe Amerikanen hebben ze een klein maar strijdlustig team.

Hoe kijk je terug op het vorige seizoen?

Dan denk ik meteen terug aan de wedstrijd die moest gewonnen worden om de Play-Offs (daar gaat het uiteindelijk toch om) te halen, geweldig…….en dan uiteindelijk in de Play-Offs niks kunnen winnen, dat was wel echt een grote teleurstelling.

Vorige week heb je met de Amsterdam Angels gespeeld voor een plek in de Euro Cup, hoe kijk jij terug op deze wedstrijd? En wat vind je van het concept Amsterdam Angels?

Deze wedstrijden zijn super voor je ontwikkeling als basketballster -ja, nogsteeds- alles gaat op een hoger en harder tempo dan in NL en daar leer je veel van. Amsterdam Angels is een mooi concept omdat de kans al “vroeg” geboden wordt aan veel speelsters om op een beter niveau te trainen en spelen. Ook raken speelsters sneller op elkaar ingespeeld voor Oranje.

Je hebt een groot deel van je carriere gespeeld onder Meindert van Veen , wat vind je van hem als coach en hoe kijk je terug op die tijd?

Zeker een groot gedeelte, officieel was ik 15 jaar dat ik echt met de Dames mee mocht trainen. Maar wanneer ik aan Meindert denk zie ik hem zo ongeveer wel bij elke leeftijdsgroep stukjes trainen meepakken. Als coach kon ik hem soms wel schieten als hij uit zijn slof schoot en hij mij ook (gok ik), maar ik ben die man zo dankbaar voor wat hij mij allemaal heeft geleerd. Soms besef je niet eens hoeveel dat is…. van je veter strikken tot inzicht hahaha.

Wat zou je willen mee geven aan de speelsters die in het buitenland aan de slag willen?

DOEN wanneer het kan! Ik denk dat het altijd een goede levenservaring voor iemand zal zijn, ook al is het bijvoorbeeld zwaar shit waar je heengaat. Liefst ga je natuurlijk voor een super ervaring, daar moet je ook altijd wel wat research voor doen. Wanneer je de keuze hebt ga dan voor “veel” basketball, misschien heb je wel verschillende competities waar je in speelt. Hier keek ik bijvoorbeeld vroeger naar (Eurocup/Adriatic League) omdat dat toch het “ding” is waarvoor je uiteindelijk naar het buitenland gaat…..BASKETBALLEN!

Je hebt een eigen beautysalon in Den Helder is dit makkelijk te combineren met het basketbal?

Dat gaat heel goed eigenlijk, mede doordat ik hele leuke en makkelijke klantjes heb! Volgend jaar wordt de salon nog iets groter en professioneler, het bestaat inmiddels al 4 en een half jaar.

Je hebt in 2009 het jeugd EK gewonnen, hoe kijk je nu terug op dat EK en op die periode?

Wauw dit was echt tof!! Het blijft voor altijd bij me en zou het zo weer over doen. Unieke prestatie natuurlijk voor ons en misschien bedenk ik me dat nu nog meer dan dat ik dat op het moment zelf deed.

Wat vind je ervan dat een website als Vrouwen-Basketball.nl is gestart vanaf dit seizoen?

Super leuk, hoe meer aandacht er aan het vrouwen basketball wordt gegeven des te beter. Heel veel succes verder!

Foto afkomstig van Luc Reuvers

Geef een reactie