4Consult/Binnenland heeft in eigen huis vrij eenvoudig weten te winnen van Jolly Jumpers. De Barendrechtse formatie was met 85-68 te sterk voor de Tubbergse ploeg. De thuisploeg had naast de zege nog meer te vieren in sporthal De Driesprong. Myrthe den Heeten keerde na een afwezigheid van 11 maanden weer terug binnen de lijnen.

Jolly Jumpers weet, dankzij een score van Silke Heerts, de eerste score van de wedstrijd op te tekenen. Binnenland heeft hier echter een sterk antwoord op met driepunters van Gabriëlle van den Bosch, Inez van Hulsen en een score van Eline Kasius. De bezoekers weten vervolgens terug te komen tot een 8-7 tussenstand. Gabriëlle van den Bosch weet de voorsprong echter snel uit te breiden naar een 14-9 tussenstand. Door scores van Lia van den Adel en Maxime Essenstam is de tussenstand aan het eind van het eerste kwart 25-15 in het voordeel van de thuisploeg.

Het tweede kwart begint met een score van Inez van Hulsen aan Barendrechtse kant, gevolgd door een score van Anke Waijer voor de bezoekers. Eline Kasius neemt in deze fase van de wedstrijd de thuisploeg bij de hand en weet Binnenland op een verschil van 15 punten te zetten. Jolly Jumpers weet echter niet van opgeven en blijft aardig in de wedstrijd. Bij een tussenstand van 41-32 weet Myrthe den Heeten met een driepunter haar eerste score van het seizoen te maken, gevolgd door twee rake vrije worpen. Met een 46-35 worden de kleedkamers opgezocht.

Na rust schommelt het verschil tussen de 10 en de 15 punten in het voordeel van Binnenland. Gabriëlle van den Bosch, Myrthe den Heeten en Lisa van den Adel zijn – met name van achter de driepuntslijn- succesvol voor de thuisploeg. Binnenland weet vervolgens naar een verschil van 20 punten te kruipen. De bezoekers weten aan het eind van het derde kwart nog wel iets dichterbij te komen tot een 66-51 tussenstand. In het laatste kwart blijft er een marge van 15 tot 20 punten in het voordeel van de thuisploeg. Jolly Jumpers weet niet meer in te lopen op de ploeg uit Barendrecht wat resulteert in een 85-68 eindstand.

Aankomende speelronde speelt 4Consult/Binnenland niet voor de competitie. Aanstaande woensdag speelt de Barendrechtse ploeg wel voor de beker in eigen huis tegen Loon Lions. Jolly Jumpers speelt volgende speelronde tegen datzelfde Loon Lions in de Vrouwen Basketball League.

Foto’s afkomstig van Peter den Heeten, bekijk het volledige fotoverslag van de wedstrijd hier.

Geef een reactie