4Consult/Binnenland heeft op bezoek bij Keijser Capital Martini Sparks goede zaken gedaan. De ploeg uit Barendrecht was met 43-78 te sterk en verstevigt daardoor de tweede plek in de Vrouwen Basketball League. Binnenland moest het doen zonder Zera Butter, die er minstens 2 maanden uit is vanwege een knieblessure.

Binnenland begint sterk aan het eerste kwart en weet al snel de leiding in de wedstrijd te pakken. Mede dankzij twee scores van Eline Kasius staat de ploeg van Joost van Rangelrooy al gauw op een 4-10 voorsprong. Vervolgens hebben beide ploegen moeite met scoren. Het eerste kwart wordt uiteindelijk afgesloten met een 7-14 tussenstand in het voordeel van bezoekers uit Barendrecht.

In het begin van het tweede kwart zorgt Eline Kasius ervoor dat de bezoekers uitlopen naar een 9-18 voorsprong. Deze marge blijft tot ongeveer de helft van het kwart gelijk. Vervolgens wordt Binnenland wat slordiger en komt de thuisploeg iets dichterbij. De Sparks weten inmiddels de achterstand tot 1 punt te brengen. Maxime Essenstam zorgt voor de pauz voor iets meer rust aan de Binnenlandse kant. Beide ploegen gaan met een 29-33 tussenstand de kleedkamers in.

De rust heeft vooral de bezoekers uit Barendrecht goed gedaan. De bezoekers  geven aan het begin van het derde kwart wat gas bij en zetten de thuisploeg continue onder druk. Het verschil loopt, mede dankzij Inez van Hulsen en Eline Kasius, al snel op naar 10 punten. Ook de sterkspelende Maxime Essenstam weet regelmatig het netje te vinden wat resulteerde in een 35-51 tussenstand aan het eind van het derde kwart.

Ook in het laatste kwart is Binnenland de bovenliggende partij. Lisa van den Adel en Inez van Hulsen brengen het verschil voor het eerst boven de twintig punten. De bezoekers spelen goed pressie waardoor de thuisploeg moeite heeft om de bal in de ploeg te houden. Gabrielle van den Bosch maakt er uiteindelijk 43-78 van. Dankzij het verlies van Loon Lions op bezoek bij Lekdetec.nl Batouwe, staat Binnenland nu los op de tweede plaats.

Volgend weekend gaat 4Consult/Binnenland op bezoek bij Loon Lions. Keyser Capital Martini Sparks spelen in eigen huis tegen Dozy BV Den Helder.

Afbeelding: archieffoto van Peter den Heeten, Binnenland.

Geef een reactie