4Consult/Binnenland is er in geslaagd om de stand in de halve finale play-offs recht te trekken. In Katwijk was de ploeg uit Barendrecht met 78-80 te sterk voor Solar-systemen Grasshoppers. Door de overwinning is de stand in de halve finale play-offs nu 1-1.

Na de winst van Grasshoppers afgelopen weekend was het voor Binnenland van belang om te winnen om in de race te blijven. In het eerste kwart waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Halverwege was de tussenstand in Sporthal Cleijn Duin 10-11 in het voordeel van de bezoekers. Dankzij een 7-0 run van de thuisploeg eindigt het eerste kwart in een 23-16 tussenstand.

Het tweede kwart komt Binnenland weer terug in de wedstrijd en weet het de achterstand te verkleinen. Uiteindelijk zoeken beide teams de kleedkamer op met een 40-40 tussenstand.

Na rust weet Binnenland de leiding in de wedstrijd te nemen. De bezoekers weten al snel op een 47-52 voorsprong te komen. De thuisploeg toont echter veerkracht en weet door een 12-0 run weer helemaal terug in de wedstrijd te komen. Het derde kwart wordt afgesloten met een 63-55 tussenstand.

Grasshoppers weet de eerste score in het vierde kwart nog wel te scoren maar daarna valt de Katwijkse aanval stil. Vrije worpen vallen moeizaam en ook de aanvallen lukken niet meer. De bezoekers komen steeds dichterbij. In de slotfase komt Binnenland langzij en weet het met een 78-80 eindstand de spanning in de play-offs terug te brengen.

Zaterdag 13 april neemt Binnenland het in eigen huis op tegen Grasshoppers in wedstrijd nummer 3 van de halve finale play-offs.

Foto afkomstig van Geert Bekker, klik hier voor het hele fotoalbum.

Geef een reactie