De dames van 4Consult/Binnenland zijn de Vrouwen Basketball League gestart met een nipte overwinning tegen nieuwkomer Keyser Capital Martini Sparks. In eigen huis was de winnaar van de Supercup met 69-65 te sterk voor de debutant uit Haren.

Binnenland start sterk en opent dankzij scores van o.a. Jamailah Adams en Eline Kasius met een 6-0 voorsprong. De Sparks antwoordden echter meteen met twee driepunters waardoor het al snel weer gelijk staat. Hierna nemen de Sparks dankzij scores van Jay-Eliza Burgos en Marit Siersema zelfs de leiding. Binnenland speelt te gemakzuchtig en in een te laag tempo waardoor de Sparks het eerste kwart met een 18-25 voorsprong afsluiten. In het tweede kwart komt Binnenland aan de hand van Zera Butter even terug tot 23-25 maar de Sparks herpakken zich en gaan met dezelfde marge van zeven punten de rust in(31-38).

In de tweede helft lijken de Sparks deze marge lang te kunnen handhaven, maar aan het eind van het derde kwart weet Binnenland bijna langszij te komen. Mede dankzij scores van Zera Butter en Lisa van den Adel verkleint Binnenland de achterstand naar 50-51 na drie kwarten.
Het vierde kwart gaat lang gelijk op. In de laatste drie minuten lijkt Binnenland dankzij scores van Zera Butter, Jamailah Adams, en Gabriëlle van den Bosch een gaatje te slaan(63-59) waarna Asa Kantebeen met een driepunter toch weer voor aansluiting zorgt(63-62). Zera Butter en Gabriëlle van den Bosch schieten vanaf de vrijeworp lijn Binnenland echter toch naar de overwinning toe.
Zera Butter(20), Eline Kasius(12) en Jamailah Adams(10) scoorden het meest voor Binnenland. Bij de Sparks waren Marit Siersema(16), Jay-Eliza Burgos(12), Asa Kantebeen en Kirsten Simpson(beiden 11) het meest productief.

Afbeelding: NBB

Geef een reactie